Belföld

Szűkíti a listát a zsidózó

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint félreérthetően fogalmazott.

Gyöngyösi Márton szerint tegnap a kormány egyoldalú Izrael-pártiságát akarta számon kérni, amikor a „magyar kormányban és országgyűlésben potenciálisan jelen levő izraeli-magyar kettős állampolgárok által előidézett nemzetbiztonsági kockázatra” hívta fel a figyelmet. Ezt a Jobbik – ahogy azt Vona Gábor pártelnök már korábban jelezte – „kizárólag a kettős állampolgárok esetén tartja fontosnak”.

A parlamenti képviselő félreérthető kijelentéséért zsidó honfitársainktól elnézést kér, és tudatta, hogy pártja „nem a származást nézi, hanem a tetteket. Izrael pedig Simon Peresz kijelentése, a nemzetközi normák megszegése miatt nemzetközi kockázatot jelent”.

„Nagyon sajnáljuk, hogy miközben erről senki nem beszél a Jobbikon kívül, addig a félreérthető kijelentéseken most is megindult a szokásos hivatásos rettegés. Ez is jelzi az illető újságírók és közéleti szereplők rossz szándékait és rossz lelkiismeretét. Magyarországnak nem a Jobbiktól, hanem a cionista Izraeltől, valamint az azt itthonról is kiszolgálóktól kell félnie” – zárta bocsánatkérésnek szánt közleményét a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A kormány kedden közleményben ítélte el a jobbikos képviselő hétfői kijelentését. A Demokratikus Koalíció feloszlatná a Jobbikot, amelytől az MSZP is elhatárolódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik