Belföld

A szociális segítőket köszöntötték Székesfehérváron

Cser-Palkovics András Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adományozott Zsabka Attilának, a Kríziskezelő Központ igazgatójának.

Hagyomány, hogy a Szociális Munka Napját megünneplik Székesfehérváron azért, hogy felhívják a figyelmet a szakterületen dolgozók áldozatos és társadalom számára fontos munkájára. A gyermekműsorral egybekötött összejövetelt a november 12-i magyarországi jeles naphoz kapcsolódóan rendezték meg a Hiemer-ház házasságkötő termében, ahol Cser-Palkovics András köszönetet mondott a szakemberek munkájáért, kitartásáért.

„A szociális munka nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is. Összetett ez a feladat, hiszen Önök azok, akik elősegítik a társadalom jobbá válását, az egyének és a közösségek működésének javítását, a problémák megoldását. A szociális munkások hivatása az, hogy a lemaradók, a botladozók hátrányait és szenvedéseit csökkentsék. Ésszel és szívvel.” – mondta ünnepi beszédében Székesfehérvár polgármestere.

Ezt követően átadta a Polgármesteri Elismerő Emlékérmet Zsabka Attilának, a Kríziskezelő Központ igazgatójának.

Zsabka Attila 18 éve dolgozik a Kríziskezelő Központban; kezdetben szociális munkásként, 1998-tól intézményvezetőként. Hitoktatóként végzett, egyházmegyei karitatív tevékenységének tapasztalataival a háta mögött választotta a hajléktalanok sorsának segítését.

Szakmailag magasan képzett, lelkiismeretes, a hajléktalanok érdekében elkötelezett. A Kríziskezelő Központ nemcsak egy munkahely számára, amit választott, hanem élethivatás. Aktívan részt vesz a székesfehérvári hajléktalan személyek életkörülményeinek javítását célzó programokon, pályázatokon. Kitartásának köszönhető, hogy Székesfehérváron van női hajléktalan szálló is, valamint, hogy a város sikeres uniós pályázatot valósított meg és létrejött a Nappali Szolgáltató Központ. Ez az az intézmény, ahol Zsabka Attila és kollégái tréningeket szervezhetnek, könyvtárat tarthatnak fenn a hajléktalanoknak, segítve a társadalomba való visszailleszkedését. Emellett albérletprogramot is működtetnek, amellyel a munkahellyel rendelkező hajléktalanok kaphatnak segítséget önálló életükhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik