Belföld

A közös együttműködési területekről egyeztetett négy dunántúli nagyváros

Kaposvár, Dunaújváros, Veszprém és Székesfehérvár vezetői a kulturális lehetőségeket vitatták meg.

A kulturális együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak csütörtökön délután Dunaújváros, Kaposvár, Veszprém és a megyeszékhely vezetői Székesfehérváron. Egy korábbi, a felsőoktatásról tartott egyeztetésen Vargha Tamás, városunk országgyűlési képviselője kezdeményezte, hogy a négy város vezetői további témaköröket érintően is üljenek le egy asztalhoz.
A turisztikai érdekek összehangolása, a kulturális intézmények közötti együttműködés és gazdasági, stratégiai kérdések is szóba kerültek azon a megbeszélésen, amelyen Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és az alpolgármesterek, Brájer Éva, Égi Tamás és Róth Péter vendégül látták a három megyei jogú város, valamint a megye és a megyei Kormányhivatal vezetőit.
Dunaújvárosból Gombos István alpolgármester, Kaposvárról Szita Károly polgármester, Veszprémből Porga Gyula polgármester vett részt a megbeszélésen, amelyen jelen volt még dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik