Belföld

Életfogytig fegyház a brutális gyilkosnak

24.hu
24.hu

2012. 10. 03. 15:12

Tízezer forintért – kéttucatnyiszor beledöfve a kést, majd elvágva a torkát – ölte meg barátját a gyilkos. Áldozatát a fagyasztóba tette.

Jogerősen, a legfontosabb pontokban helybenhagyva az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék döntését, csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla életfogytig tartó fegyházzal és tíz évre közügyektől való eltiltással büntette azt a 35 éves, Békés megyei, ecsegfalvi férfit, aki tízezer forintos adóssága miatt ölte meg a neki kölcsönt adó barátját. A szegedi taláros testület kikötötte, hogy a vádlott csak harminc év múlva engedhető feltételes szabadlábra.

A szegedi ítélet indoklásakor elhangzott: az első fokon eljáró bíró helyesen minősítette, hogy a vádlott nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követte el a gyilkosságot, és szintén így szabta meg a büntetés mértékét. A szegedi táblabíróság úgy ítélte meg, hogy a büntetés enyhítésére irányuló fellebbezés nem vezethet eredményre, a kiszabott fegyházbüntetés, az elkövetett cselekmény súlyára és brutális elkövetési módjára való tekintettel mindenképp szükséges. A szegedi ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A bűncselekményről

A munkanélküli vádlott havi 28 500 forint rendszeres szociális segélyből élt a cselekmény elkövetése idején. Egy személyi kölcsönből adódóan havi 18 ezer forint fizetési kötelezettsége volt, ezzel párhuzamosan tartozott egy barátjának is tízezer forinttal.

Két éve a gyilkos azzal az ígérettel, hogy megadja adósságát, elment barátjához. A két férfi a főzőfülkében beszélgetett, eközben a gyilkos magához vett egy 17 centis kést, és nagy erővel hasba szúrta barátját, aki ezek után védekezni próbált, hiába.

A gyilkos először könyökkel háromszor fejbe vágta, majd újra szúrt: legalább két tucatszor. Végül, hogy elhallgattassa a már földön fekvő és segítségért kiabáló, 53 éves barátját, elvágta a torkát. Holttestét a fagyasztóládába rejtette el. Ezután kirámolta áldozata házát, szinte mindent elvitt, ami mozdítható, értékes tárgy volt, az autójával együtt. Végül az buktatta le, hogy használta áldozata bankkártyájáját.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.