Belföld

Féltve őrzi Orbán kólásdobozát

orbán kóla (orbán kóla)
orbán kóla (orbán kóla)

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tárgyi emlékei közt őrzi azt a dobozt is, amelyből a kormányfő ivott a Coca-Cola üzem avatásán.

A miniszterelnök sajtófőnöke a hvg-nek adott interjújában beszél egyebek között barátságáról Szijjártó Péterrel, három gyerekéről és arról is, nem nyomasztja-e, hogy édesapja vezető beosztásban dolgozik a köztévénél.

Az interjú ékessége az, amikor “műtárgyairól” beszél. Íme:

hvg: Látjuk, szobájában nagy becsben tartja Orbán Viktor könyveit, egy szép Biblia társaságában. De mit keres  a gyűjteményben az az összegyűrt kólásdoboz?

Havasi: Egyike a tréfás tárgyi emlékeknek. Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola üzem avatásán. Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy valójában ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki  ezt a cetlit: “műtárgy, ne dobd ki.”

Orbán Viktor a gyáravatáson arról beszélt, hogy ő ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelynek a Coca-Cola nem csak egy dobozt és a benne lévő italt jelenti, Coca-Colát inni ugyanis azt jelentette, hogy egy rövid időre, „legalább egy korty erejéig” az ember a nyugati világhoz tartozott.

A kormányfő csütörtökön újabb gyárat avat. Szentgotthárdra megy, ahol az Opel gyártja új flexibilis motorjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik