Belföld

Gyurcsány összefogna az MSZP-vel és az LMP-vel

gyurcsány ferenc, sztrájk (gyurcsány ferenc, sztrájk)
gyurcsány ferenc, sztrájk (gyurcsány ferenc, sztrájk)

A Demokratikus Koalíció éhségszrájkoló elnöke állítja, a Fidesznek az az érdeke, hogy a választáson szétaprózza a demokratikus ellenzéket. Az egykori kormányfő Mephisto vetítés után tért nyugovóra kedd éjszaka.

Gyurcsány Ferenc szerint „egy olyan kormányt sem lehet majd demokratikus eszközökkel elzavarni, mint a mostani”. Állítja, a végső változásokat a választók fogják meghozni. „Ha felgyújtanám magamat, az sem érdekelné a kormány” – jelentette ki a Népszabadságnak a Kossuth téren egyhetes éhségsztrájkot folytató exkormányfő.

A demokratikus pártoknak végig kell gondolniuk, hogy a saját stratégiájuk építése hogyan egyeztethető össze azzal az igénnyel, hogy le kell váltani Orbán Viktort” – hangsúlyozta a DK-elnök. A volt miniszterelnök attól tart, hogy a választási rendszer tervezett változásai nyomán az ajánlószelvények rendszerének eltörlése „még jobban szétaprózza a demokratikus oldalt, hiszen boldog-boldogtalan el fog indulni”.

Gyurcsány álláspontja szerint világossá kell tenni a különbségeket: sok mindenben nem értenek egyet az LMP-vel és az MSZP-vel, ám abban biztosan, hogy helyre kell állítani a köztársaság alkotmányos berendezkedését, s ebben együtt lehetne működni. „Nem is értem, hogy miért nem tesszük” – tette hozzá.

Túl a második napon

„Kemény nap volt. Hosszú sorban álltak az emberek, hogy mondjanak egy jó szót, bíztatást adjanak. Legmegrendítőbb, mikor mondják, hogy köszönik, hogy csináljuk. Ez a köszönöm meglep bennünket: reményt jelentettünk sokaknak, hogy küzdünk. Nem számítottunk ilyen érzelmekre” – írta a Facebook oldalán a sztrájkoló politikus.

„Mephisto vetítés után most alszunk. jó éjt” – zárta bejegyzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik