Belföld

Orbán 8 százalékot kapott 850 millióért

Nemzeti konzultáció (Nemzeti konzultáció)
Nemzeti konzultáció (Nemzeti konzultáció)

A nemzeti konzultáció eddigi eredménye: 850 millióért 700 ezer válasz – írja a Blikk.

Pár nappal az augusztus 20-i határidő lejárta előtt csaknem 700 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket a miniszterelnöknek. Ez azt jelenti, hogy a megkérdezettek 8 százaléka válaszolt Orbán Viktornak a 16 kérdést tartalmazó kérdéssorra – írja a Blikk.

A 7,5 millió nem válaszoló ellenére a lapnak a kormányfő sajtófőnöke sikernek nevezte, hogy „eddig is ilyen sokan kifejtették véleményüket”. Havasi Bertalan szerint az előzetes eredményekből látható, hogy az embereket leginkább a munkahelyek megvédésének, új állások létrehozásának kérdése foglalkoztatja.

A nemzeti konzultáció teljes költségvetése körülbelül 850 millió forint, vagyis egy polgár megszólítása 100 forintba került, a levél legyártásával, borítékolással, kézbesítéssel és a válaszok feldolgozásával együtt a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint.

Korábban az ellenzéki pártok élesen bírálták a nemzeti konzultációt. A kormányfő alig egy hónapja leváltotta tisztségéből Nyitrai Zsoltot, a kormányzati konzultációért felelős miniszterelnöki biztost, amit többen a legújabb akció kudarcának tudtak be. Hamarosan egyébként újabb levelet kapunk Orbán Viktortól, aki a munkahelyvédelmi akciótervről tájékoztatja az embereket.

Szuperhős lett Orbánból

A világ egyik legnagyobb viccoldalára, a 9gag.com-ra is kikerült néhány a nemzeti konzultációs kérdőívekről. Ezeken a magyar miniszterelnök szuperhősként funkcionál. Az újraértelmezett Orbán-portrék között a legeredményesebb talán az IronViktornak becézett IronMan utángyártás, melyen még a képregényből született film főszereplője, Robert Downey Jr. jellegzetes szembogarát is sikerült kifaragni a ceruzával.

Mi ingyen válaszoltunk

Szerkesztőségünk megpróbálta előre megválaszolni a feltett kérdéseket, hogy lássuk, hogyan irányítaná a nép az országot az Orbán-kormány használati utasításai alapján. A kérdésekre a kormányzati irányvonalat igenlő, azt helytelenítő, valamint az adott kérdés megválaszolását elhárító ikszelés lehetséges. Tippjeinket itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik