Belföld

Megint levelet kapunk Orbán Viktortól

Orbán Viktor Tusványoson (ingyenes) (orbán viktor, )
Orbán Viktor Tusványoson (ingyenes) (orbán viktor, )

A miniszterelnök ezúttal a munkahelyvédelmi akciótervről kívánja tájékoztatni az embereket.

Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. Eszerint a közigazgatási és igazságügyi miniszter felel a levelek és a munkvédelmi tervről szóló dokumentumok nyomdai előállításáért, a küldemények összeállításáért és soron kívüli elküldésért. Az adatfeldolgozást ezúttal is a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala végzi majd.

Orbán Viktor július elején jelentette be, hogy a kormány tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdet. A munkahelyvédelmi terv megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló, valamint a kisvállalati adóra vonatkozó törvényjavaslatot a kormány július 10-én nyújtotta be az Országgyűlésnek.

A javaslat hat törvényt módosít, közöttük az áfatörvényt, az adózás rendjéről szóló jogszabályt, illetve a szakképzési hozzájárulásról és a gazdasági társaságokról szóló törvényt. Külön törvényjavaslat szól a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról.

A terv részeként a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő munkát végzők esetében a munkáltatói járulékot a felére csökkentik, a 25-nél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek pedig ezentúl választhatják majd a 16 százalékos kisvállalati adót. A munkahelyvédő intézkedések forrását az elképzelések szerint a tranzakciós illeték kiterjesztéséből teremtik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik