Belföld

Orbán Viktor szuperhős lett

A népművészet részeként egy kreatív válaszadó felturbózta a Nemzeti Konzultáció kérdőívén szereplő Orbán-portrékat. A "művész" alkotását a világ egyik legnagyobb humoroldalán hozta nyilvánosságra.

A kormány által a Nemzeti Konzultáció keretében kiküldött kérdőíveket mindenki saját belátása alapján töltheti ki és küldheti vissza. Ez általában a kérdések megválaszolását vagy mellőzését takarja, de az egyik nagy internetes humoroldalra felkerült kép alapján akad magyar, aki inkább alternatív eszközökkel próbált kibontakozni.

A 9gag.com oldalon látható képeken a konzultációs kérdőíven szereplő miniszterelnöki portré újraértelmezésével találkozhatunk – túlnyomórészt a Marvel képregény-univerzum karakterjegyeivel felturbózva (kivétel Batman, azaz Viktorman, aki DC képregényhős).

A legeredményesebb talán az IronViktornak becézett IronMan utángyártás, melyen még a képregényből született film főszereplője, Robert Downey Jr. jellegzetes szembogarát is sikerült kifaragni a ceruzával. Nem tudjuk, mennyiben járulnak majd hozzá az eredményes konzultációhoz a fülkeforradalom szuperhősének ikonjai, mindenesetre inspirálóan hathatnak a kérdőívet lapozgató állampolgárra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik