Belföld

Bringára ültetnék a képviselőket

biciklizők (kerékpároznak)
biciklizők (kerékpároznak)

A kerékpározást népszerűsítő kezdeményezést hirdetett meg Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a kormányhivatalok, a minisztériumok és az állami hivatalok dolgozóinak.

Kapcsolódó cikkek

A Két keréken a hivatalba elnevezésű program célja, hogy ösztönözzék a kerékpáros közlekedésre a hivatali dolgozókat, emellett pedig a kormánymegbízott arra is felhívta a figyelmet, hogy egy tároló létesítése mindössze néhány tízezer forintba kerül.

A kerékpáros vagy rolleres közlekedés nemcsak az egészséges életmód miatt fontos, hanem enyhíti a belváros közlekedési gondjait is – hívta fel a figyelmet Tarnai Richárd, aki kerékpárral érkezett a sajtótájékoztatóra.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár – aki rolleren gördült be az eseményre – ugyancsak kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy többen közlekedjenek kerékpárral, mivel ez hozzájárul az egészségmegőrzéshez és a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez. Sőt szorgalmazni fogja, hogy helyezzenek el a Parlament és a Képviselői Irodaház előtt 250-300 kerékpárt, amelyeket a képviselők és az Országgyűlés munkatársai egy kóddal használhatnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik