Belföld

Így köszöntötte Gyurcsány a szülinapos Hornt

horn gyula 2007 (horn gyula)
horn gyula 2007 (horn gyula)

A Demokratikus Koalíció elnöke levélben gratulált Horn Gyula miniszterelnöknek a 80. születésnapján.

A csütörtöki születésnapi rendezvényre Gyurcsány Ferenc is meghívást kapott, de a külföldi programja miatt nem tud azon részt venni, ezért a levelét az ünnepségen Kósáné Kovács Magda ismerteti majd.

„Kedves Gyula! Barátsággal köszöntelek születésnapodon. Kívánom, kapj erőre, gyógyulj meg, hogy mielőbb visszatérhess családod, barátaid, tisztelőid köré” – írja Gyurcsány – a Facebookon közzétett levelében – hosszasan méltatva Horn munkásságát.

„Azok közé tartozol, akik megértették, hogy a demokratikus Magyarországnak nincs alternatívája. Gyanítom, hogy hosszú, önemésztő gyötrődés alakított tiszteletreméltó demokratává, végül lettél igazi államférfi. A rendszerváltozás meghatározó politikusa vagy, a harmadik Magyar Köztársaság egyik alapítója. Történelmet írtál az 1995-ös gazdaságpolitikai fordulattal, példát mutattál, hogy miként korlátozza magát a kétharmados parlamenti támogatással bíró demokratikus többség” – olvasható a levélben.

„Az én szememben érdemessé váltál a Köztársaság legmagasabb kitüntetésére, a Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjére. Viseld büszkeséggel, méltósággal” – zárja sorait a DK-elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik