Belföld

Búcsú a bloggertől

kumin ferenc (kumin ferenc)
kumin ferenc (kumin ferenc)

Kormányzati felkérést kapott, és elfogadta. Kumin Ferenc - Sólyom László egykori kommunikációs tanácsadója - lesz ezután a kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős helyettes államtitkára. A Hír24 információját maga az érintett is megerősítette.

Úgy tűnik, a kormány elégedetlen a külföldi sajtóban róla megjelent cikkekkel, mert váltásra szánta el magát. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János – információink szerint – a Hír24 politikai bloggerét, a Századvég Alapítvány vezető elemzőjét, Kumin Ferencet kérte fel erre a munkára.


Fotó: Kummer János

Ezt a feladatot eddig Kovács Zoltán látta el. Úgy tudjuk, Kovács marad a Miniszterelnökségen államtitkári rangban, és továbbra is ő felel majd a többi között az állami rendezvények lebonyolításáért. Kumin Ferenc feladata lesz a kapcsolattartás a külföldi újságírókkal, és a kormánytagok megjelenéseinek szervezése a külföldi sajtóban.

Kumin Ferenc Sólyom László munkatársa volt a Köztársasági Elnöki Hivatalban. A 37 éves politológus és publicista 2006 és 2010 között a volt  hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetője. Kumin szerint című elemző blogja korábban a blog.hu-n, év eleje óta pedig a Hír24-en volt olvasható.

Kumin Ferenc a Hír24-nek elmondta: elfogadta a kormány felkérését, és amíg munkája tart, felhagy a blogírással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik