Belföld

A DK Szegeden: „Orbán is megbukik”

Schmitt Pál után Orbán Viktor is megbukik- jelentette ki Szegeden a Demokratikus koalíció ügyvezető alelnöke.

A nemzet golyóstolla, Schmitt Pál után Orbán Viktor is megbukik, és a jelenlegi ellenzék alakítja majd a magyar politikát” – jelentette ki Szegeden a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke.

A párt elnökségének és frakciójának számos tagja egy országjáró turné első állomásaként járt csütörtökön több Csongrád megyei városban, így Szegeden is. A DK vezetői a nyárig hetente két alkalommal számos megyébe ellátogatnak majd. Céljuk ezzel az, hogy bár a jobboldal „szitokszóként” használja a baloldali kormányzás nyolc évét, világossá tegyék Magyarország számára, hogy ez az időszak „kiemelkedő” volt – mondta a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba szerint a Gyurcsány és a Bajnai-kormány alatt az emberek jobban éltek mint most, és fejlődött az ország. Ez a fejlődés azonban szerinte az Orbán kormány hatalomra lépésével megállt. Molnár Csaba úgy vélte: a 2012-es választásokon megbukik Orbán Viktor kormánya, a Demokratikus Koalíció pedig egy erős középpárt lesz a parlamentben.

Ezt azzal indokolta, hogy az ország több mint száz választókerületében van szervezetük, nagyjából ötezer pártaggal, amely szerinte több mint az LMP-é és a Jobbiké együttvéve. Molnár Csaba azt állította: a Demokratikus Koalíció már most eléri az öt százalékos parlamenti küszöböt, ezért szerinte nélkülük nem lehet leváltani Orbán Viktor kormányát. Az ügyvezető alelnök fontosnak nevezte, hogy saját programjuk is legyen, amely valós kormányzási alternatívát kínál.

A program elmondása szerint  a „Vissza Európába” nevet viseli, nyáron lesz végleges, és hangsúlyt fektet többek közt a „jogállamiság helyreállítására” és az oktatáspolitikára. Ez utóbbira külön kitérve Molnár Csaba úgy vélte: a jelenlegi oktatási rendszer tönkreteszi a vidéki egyetemeket és a tandíjrendszer kizárja a felsőoktatásból a szegény diákokat.    Az ügyvezető alelnök szerint ezért ezen feltétlenül változtatni kell.

Molnár Csaba szerint az „orbáni kormányzási logika” nagyon egyszerű, lényege, hogy „ a szegény maradjon szegény, a gazdag pedig legyen még gazdagabb.” A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke azt mondta: ha hatalmi pozícióba kerülnek, akkor visszavonják a jelenlegi kormány szerintük nem megfelelő döntéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik