Belföld

Milliós távhőtartózásokra melegvíz-elvonás a válasz

Drasztikus lépéssel válaszol a GYŐR-SZOl a lakosság tetemes mértékű tartozásra, felfüggesztik a használati melegvíz-szolgáltatást.

Győrben a GYŐR-SZOl Zrt. felé a tartozás összege már 630 millió forintra rúg. Ebből 10%-ot, vagyis 60 millió Ft-ot 150 család halmozott fel. Ezért szánta el magát a cég arra a drasztikus lépésre, hogy felfüggeszti a használati melegvíz-szolgáltatást a következő héttől, a legnagyobb összeggel tartozóknál kezdik a tárcsa beszerelését. A joghátrány a magán- és önkormányzati tulajdonú lakásokban élőkre egyaránt vonatkozik. A visszakapcsolás csak a teljes díjhátralék rendezése után lehetséges.

A magánlakásokban a tulajdonosok engedélye kell az elzáró tárcsa beszereléséhez, amit ha megtagadnak, komoly következményekkel járhat. Abban az esetben, ha valaki saját kezűleg megpróbálja eltávolítani a szelepet büntetőjog felelősségi következményekkel is számolnia kell majd.

Nem váratlan és hirtelen jogfosztásról lesz szó, hiszen akiknél kénytelenek lesznek alkalmazni ezt a drasztikus lépést a GYŐR-SZOl munkatársai, azoknak már évek óta tartozásuk van a cég felé, melyet a múlt hétig még fizetési kedvezménnyel ki is egyenlíthettek volna” – mondta el Dr. Pálfay Szilárd, a GYŐR-SZOL Zrt. hátralékkezelési és behajtási osztályvezetője.

Elsősorban a kisebb tartozással rendelkezőknél remélnek visszatartó erőt ettől a szankciótól, s azt, hogy senki ne halmozzon fel a jövőben milliós összegű hátralékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik