Belföld

Kritikus állapotban a Baross híd lépcsői

24.hu
24.hu

2012. 03. 09. 17:16

A híd teljes felújítása hosszabb és költséges folyamat lesz, de a lépcsőket, amint az időjárás engedi, kijavítják, mivel balesetveszélyesek.

Korábban a témában:

A győri Baross híd a város egyik legforgalmasabb útszakasza. Nem csupán az autósok, a gyalogosok is rendszeresen használják. A lépcsők, melyek fel- és levezetnek a hídról, borzalmas állapotban vannak, az egyiken alig találni épp fokot. Hosszú ideje kint van a balesetveszélyességet jelző tábla, de ez nem lehet hosszútávon megoldás.

A Baross híd állapotáról Horváth József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei munkatársa nyilatkozott a Győr24-nek.

Kérdéseinkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei munkatársa felelt:

A mára leromlott állapotú Győri Baross-hídon a téli időszakban újabb hibákat észleltünk a lépcsőfeljárókon és a híd gyalogjárda szakaszain, valamint a híd dilatációs szerkezetein.

A felfagyott és sérült részeken – amint a javításhoz szükséges feltételek és az időjárás is lehetővé teszi – a javítási munkákat terveink szerint áprilisban-májusban elvégezzük. A híd mindenképpen átfogó felújításra szorul, ami hosszú időre megoldaná a jelenlegi gondokat. A hidat a megyei középtávú hídfelújítási-korszerűsítési terveink között továbbra is az első helyen szerepeltetjük.

Már eddig is több esetben kellett balesetveszélyes hibákat megszüntető beavatkozásokat tennünk, a lépcső-hibák javításán kívül pl. két éve védőhálót szereltünk a híd szerkezete alá, hogy a híd aljáról lehulló betondaraboktól az alatta közlekedőket megvédjük – felelte megkeresésünkre Horváth József, vezérigazgatói titkárságvezető.”

A híd felújításának tervezési munkái már folyamatban vannak, a munkák megkezdéséhez szükséges tervek 2012. május végéig készülnek el.

A tervek elkészülte után lehet csak pontosabban nyilatkozni a tervezett műszaki beavatkozások részleteiről és ezután lehet költségbecslést adni a bekerülési összegre. Mindenképpen több százmillió forintos nagyságrendről lesz szó.

A felújítás kivitelezésének megkezdése a szükséges forrás biztosítását követően történhet majd meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. június 22.
Egy férfi ásványvizet iszik Budapesten 2017. június 22-én. Másodfokú hõségriasztást adott ki Szentes Tamás, az országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár június 22-én 0 órától június 26-án 24 óráig.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Abnormálisan meleg lesz 2022-ig

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.