Belföld

Kritikus állapotban a Baross híd lépcsői

24.hu
24.hu

2012. 03. 09. 17:16

A híd teljes felújítása hosszabb és költséges folyamat lesz, de a lépcsőket, amint az időjárás engedi, kijavítják, mivel balesetveszélyesek.

Korábban a témában:

A győri Baross híd a város egyik legforgalmasabb útszakasza. Nem csupán az autósok, a gyalogosok is rendszeresen használják. A lépcsők, melyek fel- és levezetnek a hídról, borzalmas állapotban vannak, az egyiken alig találni épp fokot. Hosszú ideje kint van a balesetveszélyességet jelző tábla, de ez nem lehet hosszútávon megoldás.

A Baross híd állapotáról Horváth József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei munkatársa nyilatkozott a Győr24-nek.

Kérdéseinkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei munkatársa felelt:

A mára leromlott állapotú Győri Baross-hídon a téli időszakban újabb hibákat észleltünk a lépcsőfeljárókon és a híd gyalogjárda szakaszain, valamint a híd dilatációs szerkezetein.

A felfagyott és sérült részeken – amint a javításhoz szükséges feltételek és az időjárás is lehetővé teszi – a javítási munkákat terveink szerint áprilisban-májusban elvégezzük. A híd mindenképpen átfogó felújításra szorul, ami hosszú időre megoldaná a jelenlegi gondokat. A hidat a megyei középtávú hídfelújítási-korszerűsítési terveink között továbbra is az első helyen szerepeltetjük.

Már eddig is több esetben kellett balesetveszélyes hibákat megszüntető beavatkozásokat tennünk, a lépcső-hibák javításán kívül pl. két éve védőhálót szereltünk a híd szerkezete alá, hogy a híd aljáról lehulló betondaraboktól az alatta közlekedőket megvédjük – felelte megkeresésünkre Horváth József, vezérigazgatói titkárságvezető.”

A híd felújításának tervezési munkái már folyamatban vannak, a munkák megkezdéséhez szükséges tervek 2012. május végéig készülnek el.

A tervek elkészülte után lehet csak pontosabban nyilatkozni a tervezett műszaki beavatkozások részleteiről és ezután lehet költségbecslést adni a bekerülési összegre. Mindenképpen több százmillió forintos nagyságrendről lesz szó.

A felújítás kivitelezésének megkezdése a szükséges forrás biztosítását követően történhet majd meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.