Belföld

Borkai Zsolt: legyen Győrben az Audi logisztikai parkja

Győr városa elkötelezett amellett, hogy az Audi beszállítói parkja a város határain belül valósuljon meg áll Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki közleményében.

Győr – ahogy eddig, úgy a jövőben is – mindent elkövet azért, hogy a szigorú jogszabályi keretek betartása mellett versenyképes feltételeket biztosítson a beszállítói park számára – írja a városvezető.

Kiemeli, hogy a gyár és a megyeszékhely között kitűnő a kapcsolat, az élet minden területén segíti és támogatja egymást a két fél, legyen szó gazdasági, fejlesztési, adópolitikai, pénzügyi, kulturális, oktatási, vagy a sport területén mutatkozó együttműködésekről.

Borkai Zsolt hozzáteszi: Győr önkormányzatának részéről nem kérdés, hogy az egymás iránti bizalom, valamint elkötelezettség a jövőben is fennáll. Ez pedig minden bizonnyal jó alapja a felelős döntéseknek, amelyek az elkövetkezendő időszakban tovább erősítik az egymás irányába vállalt kötelezettségek teljesítését. A közlemény szerint a nap folyamán Győr önkormányzata hivatalos prezentációt tart az Audi Hungaria Motor Kft. szervezésében azoknak a cégeknek, amelyek a gyárbővítéshez kapcsolódóan érdeklődést mutatnak a beszállítói park iránt.

Az Audi tavaly jelentette be, hogy közel 1 milliárd eurós beruházással teljes vertikumú gyárat hoz létre Győrben, ezzel közvetlenül 1.800 új munkahelyet teremt, és 15 ezer család megélhetését biztosítja. 2013 második felétől, a gyár teljes kapacitású működésétől kezdve napi 500 autót fognak gyártani. Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke a múlt héten a győri gyár logisztikai parkjával kapcsolatban az MTI érdeklődésére azt közölte: egyelőre nem született döntés arról, hol épül fel a logisztikai park, de “Gönyű esélyei nagyon jók” ebben a versenyben.

Emlékeztetett arra, hogy a terület a magyar állam tulajdonában van, közúti és vasúti csatlakozással is rendelkezik, noha kérdéses, hogy ez utóbbit mennyire tudná kihasználni az Audi. A kormány minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az Audi logisztikai parkja a gönyűi kikötőben épüljön fel. Olyan piaci környezetet teremtünk Gönyűn, amely versenyképessé teszi a kikötőt” – mondta február végén Becsey Zsolt, a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, aki az Audival kapcsolatos tárgyalások koordinátori feladatait is megkapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik