Belföld

Tesco-pénztárosok elmaradt pénzéért perelnének

Perre megy a KASZ, ha nem kapják meg visszamenőleg is a ki nem fizetett bért a hipermarketekben dolgozó pénztárosok.

Perelni is hajlandó a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), hogy megkapják elmaradt garantált minimálbérüket a Tesco-pénztárosok – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Potyondi Antal elnökségi tag, Győr-Moson-Sopron és Vas megyei titkár.

A munkaügyi felügyelőség korábban négy dél-alföldi áruházban ellenőrizte, hogy megkapják-e az alkalmazottak a garantált bérminimumot, ám amikor legfelsőbb bírósági döntés kötelezte a társaságot a fizetésre, akkor azt nem mindegyik hipermarket esetében tették meg, csak azokban, ahol a vizsgálat folyt – közölte.

Megjegyezte, hogy a vállalat tavaly decembertől minden pénztárosnak megadja a garantált bérminimumot, ám ők azt szeretnék elérni, hogy a 2009 eleje és tavaly november vége közötti időszakra járó pénzt is mindenki megkapja. Arról, hogy ez összességében mekkora összeg lehet, egyelőre nincsenek adataik – mondta.

Potyondi Antal tájékoztatása szerint már gyűjtik, mely tagjaik érintettek az ügyben; ha nem sikerül peren kívül megegyezni az áruházlánccal, perre viszik az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik