Belföld

Kutyákat mentettek ki egy tómederből Szegeden

Szerdán az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberei két kutyát mentettek ki a Zápor tó iszapos medréből.

Az állatvédők az iszapos, salakos, bűzlő tóban megtalálták a kilátástalan helyzetükben zavarodottan bolyongó kutyákat. Az állatmentő szakemberek mentési munkálatait a helyszínen összeverődött aggódó lakosság is segítette, így az akkorra már vizes, iszapos, kihűlt négylábúak befogása metörtént.

Az állatok az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Központjában meleg helyre kerültek, közben megkezdődött a spániel és a labrador kutyák azonosítása, illetve gazdáik felkutatása. A tulajdonos jelentkezésével felgyorsulhattak az események, másnap már a tartó az állatok érvényes oltási papírjai bemutatása után haza is vihette a felelőtlenül szabadjára engedett kutyákat.

Az ügy sikeresen zárult, se sajnos az esetek többségében az állatvédők már későn érkeznek. Felelős állattartással megelőzhetők lennének a kedvencek kapcsán kialakult tragédiák. A háziállatokért minden esetben az ember a felelős, elhagyni, kitenni vagy fizikailag / lelkileg károsítani állatkínzás, ami a hatályos törvények szerint börtönnel is büntethető bűncselekmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik