Belföld

Felmentették tisztségéből az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját

24.hu
24.hu

2011. 12. 16. 16:45

Felmentette tisztségéből Orbán Viktor miniszterelnök Balajti László altábornagyot, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját, december 15-ei hatállyal - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából.

A miniszterelnöki határozat a belügyminiszter előterjesztésére, a kormányfőnek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényben foglalt jogköre alapján született.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal – korábbi nevén Nemzetbiztonsági Hivatal – működésének célja az állampolgárok és Magyarország alkotmányos rendjének védelme, a biztonság garantálása. A hivatal a belügyminiszter irányításával hajtja végre a nemzetbiztonsági törvényben meghatározott feladatokat. Együttműködik a Belügyminisztérium rendvédelmi szerveivel, a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és az államigazgatás más területeivel.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal kiemelt feladata, hogy a magyar kormány számára biztosítsa a döntéshozatalhoz szükséges – máshonnan be nem szerezhető – információkat.
Balajti László 2009. december 21-től volt a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd 2010. május 29-től az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.