Belföld

Fotó a kéménybe szorult ózdi betörőről

Egy ózdi kocsma kéményében töltötte az éjszakát egy peches betörő. A férfi állítja, hogy csak focizott és a tetőre rúgott labdájáért ment. A rendőrség nem hisz neki.

Ritkán fordul elő, hogy az elkövetőt egy kémény fogjon meg, Ózdon ez megtörtént – olvasható a rendőrség honlapján.

Az elsődleges információk alapján egy ózdi férfi be akart törni egy helyi italkimérésbe, s mivel a hátsó ajtón keresztül nem tudott bejutni, felmászott a tetőre. A kéményen keresztül akarta elérni célját, de útközben beszorult, és nem tudott megmozdulni, ott ragadt.

Csak a labdáját kereste (Fotó: police.hu)

Csak a labdáját kereste (Fotó: police.hu)

Az italkimérés alkalmazottja a rendőröknek elmondta, hogy március 18-án a szokásos időben este hét órakor zárta be a boltot, majd másnap reggel kilenckor akart nyitni. Ekkor hallotta a kémény felől jövő segélykiáltást. A rendőrök a tűzoltók segítségével emelték ki a feltehetően több órát a kéményben töltő férfit, akit kihűléses tünetekkel szállítottak kórházba.

Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás kísérletének gyanúja miatt indított eljárást az ózdi férfivel szemben.

Az ügy érdekessége, hogy a gyanúsított azzal védekezik, hogy ő csak focizott és a tetőre felrepült labdáért mászott a kéménybe. Azonban nem tudta megmutatni hol a labda, illetve azokat sem tudta megnevezni, akikkel együtt rúgta a bőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik