Belföld

Forgalomkorlátozások az M6-os alagútláncán

Hétfő éjszaka megkezdődik az autópálya "C" jelű alagútjának vizsgálata.

A vizsgálat ideje alatt a teljes alagútláncon forgalomkorlátozások várhatóak – közölte a Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt.. Az alagút falazatán a múlt héten észlelt felületi repedések okait vizsgálják, és az ahhoz kapcsolódó előkészítő munkákat végzik – tudatta a koncessziós társaság.

A MAK Zrt. arra törekszik hogy a vizsgálatokat és a helyreállítási munkát az éjszakai órákban, minimális forgalomkorlátozások mellett végezzék – írta közleményében a cég.

Az M6-os Szekszárd és Bóly közötti alagútjait pénteken zárták le rövid időre a főváros irányából, miután az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket észlelt a “C” jelű alagút bevezető, északi szakaszán. A MAK Zrt. akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a repedéseket csütörtökön a kora esti órákban észlelték, az alagút falán a meglazult részeket eltávolítják.

Az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszát tavaly március 31-én adták át, amellyel gyorsforgalmi összeköttetés létesült Budapest és a baranyai megyeszékhely között. Az autópálya-szakasz 81 kilométer hosszú, 266 milliárd forintba került. A pályán 87 híd és a magyar gyorsforgalmi utakon elsőként négy alagút épült. Az M6-os építését több baleset és kivitelezési hibák kísérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik