Belföld

Már a Fidesz-hívek többsége sem boldog

A magyarok csaknem háromnegyede szerint az idei rossz éve volt az országnak.

Az Ipsos felmérése szerint a magyarok háromnegyede panaszkodott saját anyagi helyzetének alakulására. Ugyanannyian, ahányan úgy érzik, hogy Magyarországnak is rossz éve volt 2010.

A magyarok 54 százaléka szerint idén a magánéletét inkább a negatívumok jellemezték. A boldogság főleg a húszas éveikben járókat, a diplomásokat jellemezte, magánéleti gondról leginkább az idős emberek és az alacsony iskolázottságúak számoltak be.

A magyarok 73 százaléka szerint az idei rossz éve volt hazánknak – derül ki a közvélemény-kutatásból. Csak 22 százaléknyian értékelték jónak 2010-et. A szocialista párt híveinek véleménye lényegében egységes és osztatlan, 97 százalékuk szerint rossz évet zárunk.

A Fidesz-támogatók 56 százaléka a 2010-es Magyarországot negatívan minősítik, jó bizonyítványt 41 százalékuk adott. A többi politikai csoport – beleértve a pártoktól távolságtartókat – is inkább rossz emlékeket őriz 2010-ről – hét-nyolc tizedük szerint kudarcos, egy- két tizedük szerint sikeres esztendőt hagyunk magunk mögött.

Közben kiderült, hogy bár még mindig nagy a kormánypártok fölénye, érzékelhetően csökken a Fidesz-KDNP szavazótábora. A második Orbán-kormány megalakulása óta először kerültek többségbe azok, akik a kormány teljesítményét inkább gyengének tartják – derült ki a Medián felméréséből.

AJÁNLOTT LINK:

Köszönjük, megvagyunk (Ipsos.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik