Belföld

Elhagyta Gyékényest a veszélyes anyagot szállító szerelvény

Szombaton délután néhány perccel fél négy előtt áthaladt a Somogy megyei Gyékényesen Murakeresztúr irányába az a veszélyes anyagot szállító szerelvény.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta: több mint félszáz rendőr sárga mellényben, sisakkal, tomfával felszerelve zárta le és biztosította a gyékényesi vasútállomás épületének környékét. A sínek mellett is felsorakozott egyenruhások sorfala előtt lassú tempóban haladt át a vonat.

A szerelvény nagyjából húsz vagont húzott, az elejére kettő, a közepére és a végére egy-egy szerb, belgrádi jelzésű személyszállító kocsi volt akasztva – bennük civilek és kommandósok -, a többi vagonon összesen 15 konténer. A kék konténereken jól látható volt a sugárzó anyagokra figyelmeztető sárga-fekete jelzés.

A veszélyes anyagot szállító vasúti szerelvény Gyékényesnél nem lépett ki Horvátország irányába, hanem továbbhaladt a Zala megyei Murakeresztúr felé.

A www.baon.hu internetes portál úgy tudja: a szerelvény Szerbiából érkezett “atomvonat”, amely Magyarországon áthaladva Szlovéniába megy tovább, ott hajóra rakják, és folytatja az útját Oroszországba.

A vonat az MTI információja szerint Nagykanizsát elhagyva Zalaszentivánon és Zalalövőn keresztül, Bajánsenye-Hodosnál lépi át a magyar-szlovén határt.

www.baon.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik