Belföld

Bruttó 1,7 milliót keresnek a közmédiumok vezetői

Balogh László: bizalmat kaptak a vezérigazgatók, a kuratórium várja, hogy teljesítsenek.

Bizalmat kaptak a közmédiumok vezérigazgatói, a kuratórium azt várja, hogy teljesítsék kötelezettségeiket – mondta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Balogh László közölte: azt szeretné, hogy folyamatosan emelkedő színvonalú, sokszínű, pártatlan, a kulturális sokszínűséget bemutató rádióval és televízióval találkozzanak a fogyasztók a jövőben.

“A magyar közszolgálatiságnak négy csatornája van, amelyek nem versenyeznek, hanem egymást segítve próbálnak magasabb szintű szórakoztató tartalmakat és kulturális üzeneteket eljuttatni a lakossághoz.” Hangsúlyozta: egy magas színvonalú közszolgálati csatornákat működtető televízió vagy rádió méltó versenytársa lesz a kereskedelmi csatornáknak.

A közalapítványról szólva Balogh László kijelentette: a média felé nyitott testületet fog látni a közvélemény. “Bármilyen kérdésre megadjuk azt a választ, amely egy médiával foglalkozó közalapítványtól elvárható” – hangsúlyozta.

Ennek fényében ismertette, hogy a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és az MTI vezérigazgatójának bruttó bére 1 millió 700 ezer forint, “jelentősen” kevesebb, mint a közmédiumok volt vezetőié.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma csütörtökön Medveczky Balázst, a Magyar Televízió ügyvezető alelnökét a Magyar Televízió, Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét a Magyar Rádió, Ókovács Szilvesztert, a Hír Televízió műsorvezetőjét a Duna Televízió, Belénessy Csabát, az MTI stratégiai alelnökét pedig az MTI vezérigazgatójává választotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik