Belföld

Megkezdték a bontási engedélyek kiadását Kolontáron

A kolontári önkormányzat megkezdte a bontási engedélyek kiadását újabb huszonhárom házra, amelyek bontásáról vasárnap határozott a védelmi bizottság.

Tili Károly polgármester közölte: az új védőgát mögötti területen lévő kilenc lakóingatlan elbontása befejeződött, a házak egy esetleges újabb iszapömléskor visszaduzzasztó hatásukkal veszélyeztették volna a települést.

A Kossuth és a Malom utcai, vörösiszappal szennyezett és lakhatatlanná vált otthonok bontási engedélyét a héten adhatják ki. Az érintett lakók többségétől megkapták a hozzájárulást, a kártalanításhoz már készítik a szerződéseket – tette hozzá Tili Károly.

Devecserben várhatóan több mint száz ház elbontásáról és 220 család lakhatásáról kell intézkedni, az érintettekkel folyamatos az egyeztetés – mondta Toldi Tamás polgármester. Bontási engedélyt még egyetlen házra sem adtak ki.

A katasztrófavédelem megyei szóvivője azt mondta, reggel az önkormányzatok hatszáz közmunkást vezényeltek Devecserbe. Az érintett településekre továbbra is csak az ott lakókat és dolgozókat engedik be.

A menetrend szerinti buszok kétóránként járnak Ajka, Devecser és Kolontár érintésével – mondta Bakos György. A Devecserből kivezető utakon gépkocsimosó állomásokat állítottak fel, kihaladáskor a járművek külső mosatása kötelező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik