Belföld

Szijjártó szerint a “baj vámszedői” a tamáskodó jogászok

Kemény szavakkal illette a miniszterelnök szóvivője azokat a szakértőket, akik kételkednek a "lex MAL" alkotmányosságában.

A „baj vámszedőinek” nevezte az MTV Ma Reggel című műsorában Szijjártó Péter azokat a szakértőket, például Halmai Gábor alkotmányjogászt, akik szerint a „lex MAL”, amely alapján állami irányítás és vagyonzár alá helyezik az iszapömlésért felelős céget, az alaptörvény tulajdonról szóló passzusába vág.

A miniszterelnök szóvivője szerint a katasztrófabiztos legfontosabb feladata most megakadályozni azt, hogy a Magyar Alumínium Zrt. pénzét még a kártalanítás előtt „kimentsék” a vállalatból. Emellett meg kell teremtenie a körülményeket, hogy újra elinduljon a termelés – hangsúlyozta a politikus.

„A törvény világos felhatalmazást ad arra, hogy a katasztrófabiztosnak át kell tekinteni a cég helyzetét. Ő hagyja jóvá és ellenjegyzi a pénzügyi tranzakciókat, fontosabb döntéseket, így el lehet kerülni, hogy a cég pénzét még a kártalanítás előtt kivigyék” – mondta Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője leszögezte: azokra nem lehet bízni az üzemeltetést, akik hagyták a céget eljutni a tragédiáig.

AJÁNLOTT LINK:

Szijjártó a baj vámszedőiről (Híradó Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik