Belföld

Orbán: most jön a neheze

Megerősödött a nemzeti együttműködés rendszere, Magyarország egységesen kifejezte, hogy mit akar – értékelte a voksolás eredményét Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a neheze most jön.

Megvalósult a nemzeti összefogás, amely felszabadítja az energiákat – mondta a választási eredményeket értékelve Orbán Viktor. A nemzet határozottan kinyilvánította, hogy mit akar, mit tart jó iránynak; Magyarország elérte a legnagyobb sikert, mert képes volt kifejezni ezt – mondta a kormányfő.


2010 nagy történelmi dátum, 1990-hez hasonlóan. Most teljesedik be az, ami akkor nem tudott: akkor csak valami ellen szavaztak a magyarok, most valami mellett – vélte a miniszterelnök.

Aki nem megy el szavazni, az elfogadja a többiek döntését. Aki otthon maradt, engedélyt adott a munkánk folytatására – mondta Orbán Viktor a részvételi adatokat értékelve.


Ma a magyar választók véleményt mondtak a kormány munkájáról. Igent mondtak a nemzeti együttműködés rendszerére, a kormány gazdaságpolitikájára, az új alkotmányra, és a magyar érdekek határozott érvényesítésére – közölte a miniszterelnök.

Ma visszaszerezte fővárosát a nemzet. Az elmúlt 20 évben Budapest a konfliktusok góca volt, most a nemzeti egyetértés része – tért ki a fővárosi eredményekre Orbán Viktor.


Belátható időn belül erős és tekintélyes ország leszünk, de a neheze most következik. Ehhez mindenkire szükség lesz. Nem érdemes áltatni magunkat, nehéz lesz, de muszáj kitartani. Bármi lesz is, mi szerényen, alázattal a végsőkig ki fogunk tartani – vázolt a jövőt a kormányfő, aki a hagyományos „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” felkiáltással búcsúzott.

Olvasói sztorik