Belföld

Jobbik: terrorveszélybe sodorja az országot a kormány

A radiális párt szerint Magyarország jelenleg egy rablóháborúban vesz részt.

A Jobbik szerint a kormány szélsőséges terrorista csoportok esetleges támadásainak teszi ki Magyarországot az afganisztáni háborúban való részvétellel. A The Frontier Post című pakisztáni újság szerint a tálibok mozgalma az augusztus 23-i támadás után felszólította a magyar kormányt, vonja ki csapatait az ázsiai országból, különben újabb áldozatokkal kell számolnia.

Volner János országgyűlési képviselő emlékeztetett: korábban többször is hiába kérték az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok azonnali hazahozatalát, az Orbán-kormány “szocialista elődei” politikáját folytatta ebben a kérdésben.

A jobbikos politikus kiemelte: Magyarországnak “sem erkölcsileg, sem anyagilag nem lehet érdeke az ázsiai országban való szerepvállalás”. Az Egyesült Államok és szövetségesei jelenleg egy “hódító jellegű, rablóháborúban” vesznek részt a “világ bányászati nagyhatalmának számító, jelentős érckészletekkel rendelkező Afganisztánban”.

Az észak-afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án hajnalban ért támadás egy magyar katonai konvojt, aminek következtében két katona, Pappné Ábrahám Judit és Kolozsvári György életét vesztette, további két bajtársuk nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik