Belföld

Tarlósnál az ellenzék ellenőrizne

A Fidesz főpolgármester-jelöltje úgy tervezi, minden fővárosi cég felügyelőbizottságában ellenzéki többség lesz. Megoldaná a hajléktalankérdést is.

Tarlós István az Inforádiónak azt is elmondta, meg kívánja szüntetni az igazgatótanácsokat, az abban betöltött pozíciókat könnyű jövedelemszerzési lehetőségnek tartja.

A kormánypárti jelölt úgy véli, a legfontosabb, hogy a főpolgármester jó munkakapcsolatot tartson fenn a kerületi vezetőkkel, ez az elmúlt tizenkét évben nem volt jellemző. Hozzátette, attól sem riadna vissza, ha kisebbségből kellene irányítania a fővárost, 1994 és 2006 között az óbudai önkormányzatot is így vezette. Fidesz-KDNP többség esetén zavartalan együttműködés várható a kormány és a főváros között – mondta.

A hajléktalankérdésről úgy vélekedett, mindenképpen törődni kell velük, emellett meg kell szervezni az egészségesek és munkaképesek számára a közmunkát, azokat viszont, akik nem hajlandók bemenni a szállóra, de a munkát is visszautasítják, New York-i mintára hatóságilag el kell távolítani a város különböző funkcionális pontjairól. Ebben szerepe lesz a megerősített közterület-felügyeletnek is – fűzte hozzá Tarlós István.

AJÁNLOTT LINK:

Az ellenzéknek engedné át az ellenőrzést Tarlós István Budapesten (Inforádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik