Belföld

Vona 30 ezres bírsága hatályban maradt

Az indoklás szerint tisztában kellett lennie azzal, hogy miért vezették el a rendőrök az Erzsébet térről tavaly.

Hatályban tartja a Vona Gáborra, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökére kiszabott 30 ezer forintos pénzbírságot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság – hirdette ki a végzést a hétfőn Budapesten tartott szabálysértési tárgyaláson Kovács József bíró.

A bíró a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés elkövetése miatt kiszabott pénzbírságot hatályban tartó végzés indoklásában elmondta: a BRFK a tavaly július 4-re a fővárosi Erzsébet térre a Magyar Gárda jogerős feloszlatása ellen meghirdetett demonstrációt megtiltotta. Aznap a rendőrség folyamatosan felszólította az ott lévőket, hogy hagyják el a teret, ellenkező esetben tömegoszlatást alkalmaznak.

Kovács József megállapította: Vona Gábor, akit a helyszínen eljárás alá vontak, először leült a tömegben, majd az ellene foganatosított rendőri intézkedéssel szemben nem tanúsított ellenállást, és elvitték az Erzsébet térről. A bíró a hatályos jogszabályokra hivatkozva rámutatott: Vona Gábor tudta, hogy mi a célja a rendőri felszólításnak, nevezetesen, hogy a területet el kellett hagyniuk, ennek azonban nem tett eleget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik