Belföld

A Bódva és a belvíz is gondot okoz Edelényben

Emelkedik a Bódva vízszintje, emellett a belvíz is gondot okoz a Borsod megyei Edelényben, a településre vezető utat szinte elöntötte a víz.

Az MTI tudósítójának tapasztalata szerint a 27-es számú főúton több helyen vízátfolyások nehezítik a közlekedést, a helyi római katolikus templom körül kisebb tó keletkezett; víz borítja a járdát, az utat, illetve a Kincsem-patak is kilépett a medréből.

A borsodi város mellett a környező településeken is gondot okoz a hatalmas mennyiségű csapadék, több helyi patak és vízfolyás kilépett a medréből. Az MTI információi szerint védekeznek Damakon, Ládbesenyőn, Rakacaszenden és Szendrőben, ahol a Bódva áradása, illetve a Szuhony felé vezető út mellett keletkezett belvíz jelent problémát.

Szaniszló János, Szendrő független polgármestere azt mondta: a Bódva óránként 3-4 centimétert emelkedik, ráadásul a rakacai víztározó is hatalmas víztömeget tart. Információi szerint jelenleg 786 centiméter a vízállás a tározóban, 840 centiméternél indulnak be az úgynevezett szifonok, amelyek az árapasztást végzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik