Belföld

Kártérítést kér az olaszliszkai áldozat családja

Május elején tartják meg az első tárgyalási napját annak a kártérítési pernek, amelyet a Szögi-család indított az olaszliszkai lincselés nyolc elítéltje ellen.

Helmeczy László, a család jogi képviselőjének közlése szerint a képviseletükben indított vagyoni és nem vagyoni kártérítés ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság május 5-ére tűzte ki az első nyilvános tárgyalást. A tárgyalásra alperesként, írásban idézte az emberölés ügyében jogerősen elítélt nyolc vádlottat, illetve felperesként a Szögi-család tagjait, továbbá jogi képviselőjüket – mondta az ügyvéd.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. A Debreceni Ítélőtábla tavaly különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el a lincselésben részt vevő nyolc vádlottat, s közülük hármat életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt. Összesen legalább 157 évet kapott a nyolc elítélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik