Belföld

Kiemelt biztonság a helyszíni bizonyításon

Kommandósok álltak sorfalat Piricsén, ahol a romagyilkosságokkal összefüggésbe hozható egyik támadást rekonstruálták.

A gyanúsított(ak)at szállító, lesötétített ablakú rendőrségi autókból álló konvoj fél kettő után hagyta el az Ady Endre utcai helyszínt. A rendőrök a helyszínen nem nyilatkoztak a bizonyítási eljárás részleteiről. Közlésük szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda ad később tájékoztatást.

A nyolc rendőrautó – köztük két kisbusz – tizenkét óra után néhány perccel jelent meg a faluban, és a pusztában parkolt le, mintegy száz méterre a falu szélén álló, korábban gyújtópalackokkal (Molotov-koktéllal) megtámadott háztól.

A sisakban és védőfelszerelésben lévő rendőrök sorfalat alkotva tartották távol a feltehetően a gyanúsítottakat szállító autóktól a húsz-harminc bámészkodót és a tévéstábokat. Az egyik rendőr az “első biztonsági zónán kívülre” távozásra szólította fel a sajtó munkatársait; ez nagyjából háromszáz méternyire van a háztól. A helyiek közül többen azt követelték, “mutassák meg nekik” a gyanúsítottakat.

Az Ady Endre utca egy részét teljesen lezárták a testpáncélba öltözött készenléti rendőrök és kommandósok, a lakókat beterelték a házukba, az újságírókat pedig az első bekötőutcáig küldték vissza; onnan már kevéssé lehet látni a rendőrségi autókat. A lezárt utcaszakaszba csak az ott lakókat engedték be, őket is csak személyi igazolvány felmutatása után.
Azt, hogy melyik gyanúsítottat vitték Piricsére, egyelőre nem lehet tudni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen 2008. augusztus 8-án történt fegyveres és gyújtópalackos (Molotov-koktélos) támadás: két, romák által lakott családi házra dobtak benzines palackot, és lábon lőttek egy középkorú nőt, amikor kilépett az utcára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik