Belföld

BRDSZ: a többség tisztességesen szolgál és véd

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) szerint a jelenlegi kivizsgálási rendszer alkalmas bármilyen eset korrekt elemzésére, a külső civil kezekbe adott panaszelbírálást egyelőre aggályosnak tartják annak jogi hátterével együtt - olvasható a BRDSZ által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

A BRDSZ “mélyen elítéli az utóbbi időben történt, az egyes rendőrök által elkövetett jogsértéseket, és egyetért azzal, hogy a legszigorúbb és legkörültekintőbb módon történjen meg az egyes cselekmények, s az azokat lehetővé tevő körülmények kivizsgálása” – áll a közleményben.

Mint írták, a szakszervezet ugyanakkor felháborítónak tart minden olyan értékelést, általánosítást, amelynek az a következménye, hogy a bűnös tetteket a teljes rendőri állományra rávetítve,a negatív eseteket ismételten általánosítva az egész testület létjogosultságát kérdőjelezik meg.

“Azt szeretnénk, aki vétett, bűnhődjön a törvényesen lefolytatott és jogerősen befejezett döntéseknek megfelelően, nem pedig holmi közfelkiáltások figyelembevétele árán.”

“A többség tisztességesen szolgál és véd, nem a parancsnokok és a vezetők lopnak, csalnak, erőszakolnak, hanem az egyes megtévedt emberek, akiknek, ha ez bebizonyosodott, nincs helyük köztünk. Kiállunk viszont minden ártatlanul megvádolt rendőr mellett, és a jövőben is minden segítséget megadunk jogvédelmükhöz” – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik