Belföld

Nyáron jön a windows-os mobiltelefon

Széleskörű együttműködést alakít ki a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Mobile és a Microsoft. A két konszern még a nyáron piacra dobja a Microsoft Windows operációs rendszer egy módosított változatával üzemelő mobiltelefonjait - a hírt a Cannes-i 3GSM World mobilkommunikációs szakmai konferencián jelentették be.

A T-Mobile már a második európai szolgáltató, amely Windows Smartphone szolgáltatást kínál. A T-Mobile és a Microsoft a kínált szolgáltatások körébe felveszik az MSN Hotmail és az MSN Messenger kommunikációs funkciókat is.

A Microsoft már huzamosabb ideje törekszik a számítógépes operációs rendszerek terén betöltött vezető szerepének érvényesítésére a mobil kommunikációs technológiák operációs rendszerei terén is. Nagy-Britanniában az Orange szolgáltató rendszerében már kapható egy HTC gyártmányú Smartphone készülék. A T-Mobile által kínált készülék is az “ismeretlen” tajvani márka lesz.

A T-Moble és a Microsoft együttműködése elsősorban a Nokia számára jelent konkurenciát. A finn készülék gyártó már évek óta a legnagyobb készülék gyártók tulajdonában lévő konzorcium által kifejlesztett Symbian szoftver platformra támaszkodik.

A Microsoft mobil hálózati szolgáltatásai azonban a szintén Deutsche Telekom leányvállalat T-Online számára is konkurenciát jelentenek. A T-Online is nyújt ugyanis mobiltelefonon elérhető levelezési és írásos csevegési szolgáltatásokat. A T-Mobile a saját bevallása szerint 82 millió előfizetővel rendelkezik Németországban, az Egyesült Államokban, Ausztriában, Hollandiában, Csehországban, Lengyelországban és Oroszországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik