Belföld

Tőzsdére viszik a kárpótlási jegyeket bevonó céget

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) nyilvános egyfordulós pályázatot ír ki a kárpótlási jegyek majdani bevonását végző Forrás Rt. részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalára - közölte Vági Márton, az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese.

Elmondta, hogy a jelenleg 2,9 milliárd forint saját tőkével rendelkező társaság részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalára január 3-ig lehet pályázni, és az ÁPV Rt. várhatóan január végén hirdet eredményt.

A pályázaton nyertes befektetési szolgáltató feladata az lesz, hogy vezetőszervezőként és forgalmazóként irányítsa a kárpótlási jegyek becserélését a Forrás Rt. részvényeire. Ezen túlmenően feladata lesz az is, hogy a Forrást bevezesse a tőzsdére. A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a Forrás képes lesz a még piacon lévő kárpótlási jegyek teljes mennyiségének bevonására. Hozzátette: az alanyi jogú kárpótoltak allokációs elsőbbséget élveznek majd a várhatóan 2-3 hetes, jövő év első negyedévében megnyíló jegyzési időszakban.

Kérdésekre válaszolva Vági Márton közölte, hogy az ÁPV az idén biztosan nem emel tőkét az Antenna Hungária Rt.-ben, jóllehet a társaságnak a Vodafone márkanéven szolgáltató V.R.A.M. Rt. részvényopciójának lehívásához 13-15 milliárd forintra lenne szüksége, a működés dinamizálása pedig további 5 milliárd forintot igényelne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik