Belföld

Reklámhadjáratnak is beillik Medgyessy amerikai útja

Ma gyakorlatilag a teljes amerikai vezetéssel találkozik Medgyessy Péter miniszterelnök. A Bush elnökkel, Cheney alelnökkel, Powell külügy-, Rumsfeld védelmi és Ashcroft igazságügy-miniszterrel folytatandó tárgyalások célja, hogy Magyarországot ismét megbízható szövetségesként tartsák számon. A Washingtonba érkezett kormányfőhöz csütörtökön csatlakozott Kovács László külügy-, Juhász Ferenc honvédelmi, valamint Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter is.

Medgyessy megérkezésekor elmondta: azt várja az úttól, hogy Magyarország “visszakerüljön a térképre”, és Washington szemében helyreálljon hazánk szavahihetősége. Hangsúlyozta, hogy nem az amerikai kérések meghallgatásáról, hanem a magyar nemzeti érdekeknek megfelelő, aktív nemzetközi szerepvállalásról van szó. A kormányfő New Yorkban tárgyalt Kofi Annan ENSZ-főtitkárral és Michael Bloomberg főpolgármesterrel.

Medgyessy megerősítette a Népszabadság azon értesülését, hogy tárgyalások folynak a Guggenheim Múzeum budapesti fiókintézményének létesítéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik