Belföld

Olaszország-Ecuador: 2-0

Olaszország, a világbajnokság egyik (titkos?) esélyese 2:0-ra nyert Vieri duplázásával a világbajnoki újonc, Ecuador ellen.

Olaszország-Ecuador: 2-0 1Fantasztikus sorozat van Ecuador mögött, amely történetében először jutott ki a vébére: még Brazíliát is legyőzték a selejtezőkben, így részt vehetnek a koreai-japán tornán. Az ecuadoriak azonban komoly ellenféllel, a háromszoros világbajnok olaszokkal találták szemben magukat, már az első meccsen.

Kezdődik a mérkőzés, vezetnek az olaszok!

4. perc:

Olasz szabadrúgás: Tottit löki fel Tenorio. Totti, a sértett ívelését szögletre fejeli a hírek szerint legjobb ecuadori, Delgado. Ez alatt Cannavarót vágja fültövön Tenorio, az olasz védőt ápolni kell rövid ideig.

6. perc:

Vieri lő hatalmas gólt: Totti cselezett az ecuadori tizenhatoson belül, majd visszatette a labdát a berobbanó Vierinek, aki hatalmas bombát küldött a bal felső sarokba: 1:0 az olaszok javára. (Flash visszajátszás)

11. perc:

Totti 22 méteres lövését üti szögletre Cevallos, az ecuadori kapus.

Szinte érthetetlen: az olaszok, annak ellenére, hogy a meccs elején könnyedén helyzetbe kerültek, visszafogják teljesítményüket, és puszta mezőnybeli küzdelmekbe bonyolódnak. Az ecuadoriaknak nem sok esélyük van, de legalább igyekeznek…

Vieri újabb helyzetei: 2-0 az olaszok javára!

24. perc:

Vieri hagy ki egy helyzetet: kapáslövése jóval a kapu fölé megy.

27. perc:

Vieri újabb gólt lő. A 30-40 méteres indítást lekezelve, egyedül tör kapura, és a kapus lábára lövi a labdát, amely onnan a hálóba pattan: 2:0 az olaszok javára! (Flash visszajátszás)

29. perc:

Mendez lő az olasz kapura, Tommasi becsúszik, de róla is még az oldalhálóig pattan a labda.

34. perc:

Totti 25-ről lő: Cevallos csak másodszorra tudja megszelídíteni a löketet.

41. perc:

Ismét Mendez kísérletezik az ecuadoriaknál: gyenge lövése nem okoz gondot az olasz kapusnak, Buffonnak.

44. perc:

Totti veszélyeztet távolról, akárcsak a korábbi percekben: lövése a bal kapufa mellett süvít el, így a szünetig már nem változik az eredmény. Az olaszok magabiztosan vezetnek 2:0-ra, az ecuadoriak egyelőre nem fenyegetik az olasz védelmet, nagyobb gólhelyzetet szinte képtelenek a dél-amerikaiak kialakítani.

Kezdődik a második félidő: Totti pillanatai

51. perc:

Zambrotta jobboldali beadását Totti küldte kapura, de egy ecuadori láb az utolsó pillanatban közbelépett.

56. perc:

Delgado rendkívül gyenge fejesét fogta Buffon.

57. perc:

Obregón gurít az olasz kapura. Buffon véd. A válaszakció során Tommasi lövését Cevallos tolja a léc fölé. (Flash visszajátszás)

58. perc:

Totti az ötösön belül megpróbálja lerúgni az ecuadori kapus fejét. Az akció nem sikerül, de sárgát sem kap az olasz támadó, pedig megérdemelné.

62. perc:

Totti lő, de az ecuadori kapus kiöklözi a labdát.

74. perc:

Totti helyett Del Piero áll be az olasz csapatba.

75. perc:

Egy ecuadori elesik az olasz tizenhatoson belül, de a bíró nem lát a védő, Nesta részéről szabálytalanságot, és nem ítél tizenegyest.

81. perc:

Cannavaro kap sárgát, a Tenorióval szemben elkövetett “szabálytalanság-sorozat” nyomán.

Ezekben a percekben nincs folyamatos játék: az olaszok ölik a focit, az ecuadoriak pedig képtelenek futballozni ilyen környezetben (Nesta, Cannavaro, Maldini nem szeretik az ellenfél csatárait villogni látni).

Buffon megakadályozza a szépítést

90. perc:

Hatalmas Buffon-védés: Maldini beragad, nem működik a lestaktika. Így aztán Delgado egymaga marad a tizenhatoson belül, iszonyú erejű lövését azonban Buffon elképesztő vetődéssel szögletre hárítja. (Flash visszajátszás)

Így a végeredmény 2:0 marad, vagyis az olaszok biztosan hozzák a kötelező győzelmet a vb-újonc ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik