Belföld

Audi A8 6.0 L

Az eddigi 4.2 literes 8 hengeres V elrendezésű csúcsmotor után most megérkezett a gyár új 12-hengeres, 6.0 literes változata, mely ebben a kategóriában egyedüliként kínálja az állandó négykerékmeghajtást . A négykarikás márka csúcsmodellje az Autószalonon mutatkozott be a magyar közönségnek. A kocsi sikere gyakorlatilag előre biztosított: a prémium szegmensben ugyanis a tizenkét hengeres erőforrások jelentik az abszolút csúcsot.

A kocsi 420 lóerős, ami valljuk be, nem kevés. Ennek ellenére az A8 6.0 L nem a sportosságra lett kihegyezve. A versenyszellemtől dagadó szívű pilótáknak továbbra is az S8-at ajánlja az ingolstadti cég.

A tizenkét hengeres motort azonban nem a hengerek számával, hanem a bátor újításokkal és a műszaki elittel határozhatjuk meg: az Audi új motorja csak az a hiányzó láncszem, amely a legalapvetőbb számadatban is kiteljesíti valamennyi A8-as modell igényességét.

Az A8-as az exkluzivitás, az egyediség és a páratlan igényesség megtestesítője. Azoknak készült akik az eleganciát párosítják az ellentmondást nem ismerő, páratlan erővel. Az majd öt méter hosszú, alumínium-karosszériás autó finom vonalai, nagy átmérőjű könnyűfém kerekei méltóságot sugároznak bármerre jár. A belsőtérben a legnemesebb anyagok kaptak helyet, melyek a sokoldalú funkcionalitással együttesen igazi komfortérzetet nyújtanak a vezető és utasai számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik