Belföld

Elindult a Dun & Bradstreet és a FigyelőNet közösen létrehozott üzleti adatbázis központja, a Cégmonitor

A FigyelőNet és Dun & Bradstreet elindította közös szolgáltatását, a Cégmonitort (www.fn.hu/cegmonitor). Az új szolgáltatás pontos pénzügyi, vállalati alapadatokat, vállalati híreket, piaci elemző cikkeket nyújt ingyenesen az érdeklődők számára.

A FigyelőNet és a Dun & Bradstreet Hungária Kft. korábbi stratégiai együttműködési megállapodásának első lépéseként jött létre az elsősorban cégvezetőknek szóló Cégmonitor.

Gerentsér Imre, a VNU internetes lapigazgatója elmondta: “A FigyelőNet – új szolgáltatásának bevezetésével – egyre inkább az üzleti döntéshozók nélkülözhetetlen információs központjává válik. Fontosnak tartom, hogy a Cégmonitorban a vállalatok bemutatkozzanak, valamint a Hírforrásra küldjék el közleményeiket, hiszen a Cégmonitorban szereplők így teljes képet nyújthatnak saját cégükről, mivel így együtt jelennek meg az adott cég alapadatai, hírei és bemutatkozó anyagai.”

Miha Tamás, a Dun & Bradstreet Hungária Kft. adatbázis üzletágának igazgatója elmondta: “Az információtechnológiai robbanás következtében ma már könnyen és gyorsan lehet hozzájutni a cégek nyilvános alapadataihoz. Az üzleti döntéseknél ezért igazi versenyelőnyt az elemzéseket és összehasonlításokat, az adatok alapján számított következtetéseket egyaránt tartalmazó információk jelentik. A cégbíróság bejegyzési adatokat nyújt, a Dun & Bradstreet Hungária Kft. értéknövelt szolgáltatásaival, Magyarország legnagyobb – többek között tőkeerősségi mutatókat, ágazati összehasonlításokat, cégminősítő információkat tartalmazó – adatbázisával áll a hazai ügyfelek rendelkezésére.

A FigyelőNet Cégmonitor oldalán (www.fn.hu/cegmonitor) a választott cégre rákeresve a Dun & Bradstreet adatbázisából a cég elérhetőségén (cím, telefon, fax, e-mail, honlap) kívül a vállalat alapadatait találhatjuk meg. Ilyen például a kapcsolatfelvételben fontos vezetők neve, beosztása, a cég társasági formája, az alapítás éve, a társaság jegyzett tőkéje, a vállalat tulajdonosi köre, adószáma, bankja, könyvvizsgálója, és alkalmazottainak száma, illetve a cég tevékenységi kör besorolása.

A Cégmonitor másik részén a cég kap lehetőséget a bemutatkozásra mind a róla megjelent hírek, cikkek rendszerezésével, mind a saját ismertetője és a Hírforráson közreadott közleményei megjelenítésével.

Kiegészítésül a Cégmonitor összegyűjti és elénk tárja az adott cég tevékenységi köréhez tartozó, a versenytársakra, illetve általában az adott iparágra vonatkozó Hírforrás közleményeket, illetve a FigyelőNet hasonló témában megjelent írásait, elemzéseit. Egy gombnyomásra megjeleníthető a cég tevékenységi területén működő versenytársak listája is.

Amennyiben bármelyik vállalatról részletesebb információt szeretnénk kapni – amely magában foglalja az adott cég pénzügyi adatait, minősítését és a javasolt maximális kereskedelmi hitel összegét is -, megkaphatjuk a Dun & Bradstreet vállalati oldalára átkattintva.

A D&B Magyarország

A Dun & Bradstreet Corporation a világ legnagyobb üzleti információ szolgáltatója. Az 1843-ban alapított cég jelenleg 38 országban 11 ezer munkatársat foglalkoztat, akik naponta több mint 2 millió ügyfelet szolgálnak ki információs termékekkel és szolgáltatásokkal. A Dun & Bradstreet Hungária Kft. 1992 óta áll a hazai ügyfelek rendelkezésére.

A FigyelőNet

A jelenleg a VNU Budapest Lapkiadóhoz tartozó FigyelőNet 1999-ben indult. A portál és testvér magazinja a Figyelő az üzleti élet vezető információs központja. A FigyelőNetet naponta több mint 3000 üzleti döntéshozó, szakmai érdeklődő látogatja. A FigyelőNet portál, a Figyelő magazin, a rendszeresen aktuális témákban rendezett figyelőfórummal, és folyamatosan bővülő új és meglévő szolgáltatásaival integrált kommunikációs központként működik.

A VNU Budapest Lapkiadó

29 kiadványával a VNU Budapest Lapkiadó Rt. Magyarország egyik legnagyobb lapkiadó vállalata. A kiadó a magazinpiacon 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik, 420 munkatársa kb. 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 3 portál és 7 weboldal tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai Internet piacon is.

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. anyavállalata, a holland VNU egyike a világ legjelentősebb média és információ-szolgáltató vállalatainak. Fő tevékenységei közé a marketing & médiainformációs, üzleti információs szolgáltatások, illetve címjegyzékekhez kapcsolódó szolgáltatások tartoznak. Világszerte megközelítőleg 35 ezer alkalmazottja van, és az éves árbevétele eléri a 4 milliárd eurót.

További információ: Beleznay Éva üzletfejlesztési menedzser (tel.: 437-3620, fax: 437-3737, e-mail: ebeleznay@vnubp.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik