Belföld

Teszt: Timeport 250

A Motorola üzletembereknek szánja legújabb mobilkészülékét. Sok jó tulajdonsága van, de a gyenge akkumlátorok miatt egy feltöltéssel szinte csak egy napig használható.

Teszt: Timeport 250 1A Motorola mobiltelefonok eddig nem tudtak jelentős eredményeket elérni a hazai piacon. Még annak ellenére sem, hogy nem voltak drágák. Ennek alapvetően két oka volt: a nem túl könnyen kezelhető menü, valamint az, hogy a készülék nem tudta a telefonkönyvből a SMS feladó számához hozzárendelni a nevet.

Aki kézbe veszi a legújabb fejlesztésű Motorolákat, hamar rájön, hogy megpróbáltak javítani ezeken. A Timeport 250 ennek a szériának a legjobban sikerült darabja. Szép formához társul a megszokott masszív felépítés, és természetes a háromsávos, vagyis 900/1800/1900Mhz-es használati mód, így a tengerentúlon is működik. A telefon három – kék, ezüst, és grafitszürke – színben kapható, ehhez gyönyörű világoskék háttérvilágítás társul. A gombok fémes hatást keltenek, annak ellenére, hogy műanyagból készültek.

Teszt: Timeport 250 2Bár a menüpontok elnevezése hasonlít a régire, újítás, hogy nem volt szükség rövid menünevekre. Ez egyrészt a nagyfelbontású kijelzőnek köszönhető, másrészt annak, hogy a telefon rövid idő után vízszintesen görgetve megmutatja a menü teljes nevét. Így működik egyébként a telefonkönyv bejegyzéseinél is.

Az érkezett SMS feladójánál végre nemcsak a számot, hanem a nevet is megmutatja, feltéve, hogy a szám szerepel a telefonkönyvben. Ami pedig új: a prediktív szövegbevitelt segítő rendszer (iTAP) tartalmaz magyar szótárt is! Tehát néhány gombnyomással hosszú üzeneteket hozhatunk létre anélkül, hogy a teljes szöveget be kellene gépelni.

Természetesen a telefonban van saját memória, a nevekhez pedig hangazonosító is rögzíthető, függetlenül attól, hogy az adott bejegyzés a SIM kártyán vagy a telefonban rejtőzik. Ha már a hangnál tartunk: rögzíthető egy vagy több, összesen három perc időtartamú “hangjegyzet” is. Mi több, a telefonnak belső üzenetrögzítője is van, ha nem lenne elégedett a hangpostással.

Egyéb extrák:- határidőnapló

– csengőhangszerkesztő

– játékok

– rezgő hívásjelzés

– infraport

Képzelje el, hogy tárgyaláson vagy konferencián ül, csörög a telefonja, muszáj lenne felvennie, de abban a közegben udvariatlanság lenne beleszólni. Mire azonban kikászálódik a teremből, a hívás már tovaszállt. Ebben a telefonban azonban rögzíthet egy speciális üdvözlőt, mondjuk: “Üdvözlöm, hívását fogadtam, kérem pár pillanatig tartsa a vonalat, amíg beszélni tudok önnel!” Ezek után semmi más dolga nincs, mint a telefon oldalán lévő gombot megnyomni, a készülék fogadja a hívást, és mindaddig ezt a szöveget játssza le a hívó félnek, amíg Ön bele nem szól a telefonba.

Teszt: Timeport 250 3Persze, ez a telefon sem tökéletes. Ennek egyik legfőbb jele, hogy az 550 milliamperórás lítiumion akkumlátorok nem bírják sokáig. Aki aktívan használja, annak akár naponta töltőre kell kapcsolnia a készüléket, hogy másnap is gond nélkül tudjon beszélgetni rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik