Nagyvilág

Egy milliomos lánya is a londoni rendbontók között

Postás, életmentő, segédtanár, fodrász, séf, egy milliomos lánya és egy 11 éves gyerek egyaránt részt vett a londoni rendbontásokban.

Eddig összesen 888 személyt vettek őrizetbe a London utcáin zajló randalírozások miatt, és közülük 371-t már elítéltek.

Munkanélküli fiatalok mellett többek között egy 11 éves fiú és egy milliomos lánya is részt vett a rendbontásokban. A The Sun című lap beszámolója szerint a 19 éves Laura Johnsont a délkelet-londoni Charltonban akkor tartóztatták le, amikor el akart hajtani – lopott árukkal felpakolt – autójával. Az ellopott elektronikai cikkek, cigaretta- és alkoholáru értéke mintegy 5500 fontra (átszámítva 1,7 millió forintra) rúgott.

A lány egyébként a szüleivel (akik vállalatvezetők) él együtt egy 1 millió fontot (312 millió forintot) érő házban a Kentben fekvő Orpingtonban. A szomszédok szerint tisztességes és barátságos a Johnson család. A 3 emeletes ingatlanhoz még teniszpálya is tartozik. A fosztogatáson ért lány szülei elzárkóztak a sajtónyilatkozatok elől.

A legfiatalabb randalírozó egy 11 éves fiú, aki szintén szerdán állt a bíróság elé, akárcsak Laura. A gyerek egy Debenhams üzletből lopott mintegy 50 font (kb. 16 ezer forint) értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik