Belföld

Ukránok segítenének a kármentesítésben

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma operatív csoportot állított fel, amely készen áll arra, hogy szükség esetén Magyarországra utazzon, és segítséget nyújtson a Veszprém megyében történt vörösiszap-katasztrófa következményeinek felszámolásához, de Budapestről eddig nem érkezett megkeresés.

Az ukrán rendkívüli helyzetek Kárpátalja megyei főosztályának sajtószóvivői irodája által kedden kiadott jelentés szerint a szaktárca figyelemmel kíséri a Magyarországon kialakult helyzetet. Mihajlo Bolotszkih, az ukrán rendkívüli helyzetek megbízott minisztere elrendelte egy operatív csoport megalakítását, amely szükség esetén Magyarországra utazik, hogy ott segítséget nyújtson – áll a közleményben, amely szerint a magyar kormány részéről eddig nem érkezett megkeresés.

Az ukrán rendkívüli helyzetek Kárpátalja megyei főosztálya szerint Ukrajna területét egyáltalán nem veszélyezteti a magyarországi vörösiszap-ömlés, mert a katasztrófa helyszíne nagy távolságra van Kárpátaljától, és nem érinti a Tisza völgyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik