Belföld

Gulyás Gergely: Magyar Pétert nem Poloska Péterként ismertem

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Interjút adott a Mandinernek Gulyás Gergely, ahol ismét kifejtette véleményét régi barátjáról, Magyar Péterről. Szerinte Magyar új pártja nem veszélyes a Fideszre, a következő „parlamenti választáson a józan ész szabályai szerint minket segít”, az EP-választáson pedig mindegy is lehet – mondta a miniszter.

Szerinte a baloldal erkölcsileg még mélyebbre került, mint valaha. „Magyar Pétert Magyar Péterként ismertem, de Poloska Péterként nem. Az az én gondolkodásomban soha nem volt benne, nem tudtam volna róla elképzelni, hogy valaki arra képes, hogy a saját feleségével folytatott beszélgetést magnóra vegye.”

Szerinte a Magyar-ügy a válság jele a baloldalon. „A baloldalon elégedetlenség van az eddigi produktummal szemben. Ezért ha bármilyen szereplő felmerül, messiást látnak benne. Így volt Bajnai Gordonnal, így volt Karácsony Gergellyel, így volt Márki-Zay Péterrel és Magyar Péterrel is.” A miniszter szerint az „említett szereplőket vissza fogják sírni azok, akik ma lelkesen csápolnak” Magyar Péternek. Gulyás szerint ugyanis a korábbi szereplők még mindig alkalmasabbak, mint Magyar Péter, akit ő nem gondolt alkalmasnak államtitkárnak, szemben akkori feleségével Varga Judittal szemben.

Magyar színre lépése miatt nem gondolja magát felelősnek. Gulyás szerint nincs bizalmi válság körülötte, a miniszterelnök részéről sem.

Azt is mondta Magyarról, hogy előbb-utóbb összefog Gyurcsány Ferenccel.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik