Élet-Stílus

Szávay-búcsú az első fordulóban

Szávay Ágnes három szettben kikapott a világranglista 74. helyén álló lett Anastasija Sevastovától az estorili tenisztorna első fordulójában.

Szávay és ellenfele dolgát a körülmények jócskán megnehezízették, többször is meg kell állítani a játékot, miután a kavargó szél a játékosok szemébe a fújta salakot. Ennek ellenére a magyar játékos került lépéselőnybe. Az öt bréket hozó első szett egyébként csak 3-3-ig volt izgalmas, a folytatásban Szávay már egyetlen játékot sem veszített el.

A második játszma elején viszont egyet sem nyert – Sevastova 3:0-ra elhúzott, majd 5:2-re is vezetett, végül 6:3-mal egyenlített. Szávay a harmadik, döntő szettre összekapta magát, ugyanakkor 3:1-es vezetésénél Sevastova két hálóról lecsorgó labdával visszavette az előzőleg elveszített adogatását, és ettől olyannyira lendületbe jött, hogy 3:5-nél Szávay Ágnesnek a mérkőzésben maradásért kellett szerválnia.

Nem sikerült hozni az adogatását, így rangsorban 33. helyen álló magyar lány idén először szenvedett első körében vereséget WTA-tornán. A világranglistán 74., 20 éves Anastasija Sevastova ezzel 1-1-re módosította a Szávay elleni mérlegét.

Estoril, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Sevastova (lett)-Szávay (1.) 3:6, 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik