Élet-Stílus

Fazekas: az év meccsei következnek

Az elmúlt hét Eb-selejtezőin előbb kellemetlen, majd kellemes meglepetést okozott a magyar férfi kézilabda-válogatott. A világbajnoki ezüstérmes horvátok lövőit megbénító Fazekas Nándor a görögök elleni meccs miatt nem aggódik, a szlovákok ellen viszont nagyon nehéz, ki-ki meccsre számít. A lányoknak már nem kell izgulniuk.

Kijutott a decemberi kínai világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, miután az idegenbeli egygólos győzelmet követően a visszavágón megalázó vereséget mért a szlovákokra. A két csapat annak ellenére sem volt azonos súlycsoportban, hogy a magyaroknál hiányzott két sztár, Pálinger és Görbicz.

Imre Vilmos, a magyarok szövetségi kapitánya maradéktalanul elégedett volt a csapatával: “Nem volt ok az izgalomra. A védekezésünk, a kapusteljesítményünk, a támadásunk is működött. Csak néhány hibánk volt, de ez belefért. Nagyszerű, hogy az olimpia után visszatérhetünk Kínába.”

Tóth Tímeáék helye már biztos (mti)

Tóth Tímeáék helye már biztos (mti)

A fiúknál nem ilyen egyszerű a helyzet, Hajdu János kapitány csapata csak akkor szerepelhet a 2010-es, osztrák rendezésű kontinenstornán, ha csütörtökön nyer a görögök ellen, és vasárnap pontot szerez Szlovákiában.

A selejtezősorozatot négy győzelemmel kezdő férfiválogatott az elmúlt héten beleszaladt két vereségbe, így veszélybe került a korábban már biztosnak tűnő Eb-szereplés. “Nagyon jól indult a sorozat, de sajnos múlt héten elkerülhető vereséget szenvedtünk a szlovákoktól” – nyilatkozta az FN-nek Fazekas Nándor. A válogatott első számú kapusa sajnálatosnak tartja, hogy rövid időn belül másodszor is meglepték a csapatot a szlovákok.

“Már a világbajnokságon is megmutatták, hogy nagy küzdők, és hiába vezettünk akkor hat góllal, végül döntetlenre végeztünk. Most még ennyi szerencsénk sem volt, a vereség miatt nehéz helyzetbe kerültünk” – így Fazekas, aki most vasárnap valósággal megbabonázta a heteseiket sorozatban kihagyó horvátokat. A világbajnoki ezüstérmes együttes képtelen volt bevenni a büntetővonalról Fazekas kapuját, a meccset azonban óriási csatában, egy góllal megnyerte.

Fazekaséknak még várniuk kell (mti)

Fazekaséknak még várniuk kell (mti)

A kapus szerint a horvát meccsen bravúrosan játszott az egész csapat. “A világ egyik legjobbjával csaptunk össze, és még az utolsó pillanatokban is volt esélyünk idegenben a pontszerzésre” – értékelt Fazekas, aki – öt Bundesligában töltött szezont követően – hazaigazolt a Veszprémhez.

A rutinos kapus szerint a görögöket kötelező megverni, és a szlovák meccs is nyerhető. “Tartom a véleményem, hogy erősebb a magyar válogatott, mint a szlovák. Viszont egy ilyen ki-ki meccsen, idegenben sok minden megtörténhet. Reméljük a bírók nem nyúlnak bele” – mondta Fazekas, aki szerint ezek lesznek az idei év legfontosabb meccsei.

A magyar válogatottnak elég három pontot szereznie a hátralévő két
selejtezőmeccsen, abban az esetben, ha a horvátok a papírformának
megfelelően szerdán legyőzik a szlovákokat.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport, állás:
1. Horvátország 10 pont/6 meccs
2. Magyarország 8/6 (179-141)
3. Szlovákia 8/6 (174-151)
4. Görögország 6/6
5. Finnország 0/8

A csoport további programja
Szerda:
Horvátország-Szlovákia, Zára (Zadar) 20 ó

Csütörtök:
Magyarország-Görögország, Békéscsaba 18 ó (Sport1)

Vasárnap:
Szlovákia-Magyarország, Galgóc (Hlohovec) 16 ó (Sport1)
Görögország-Horvátország, Komotini 15 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik