Élet-Stílus

Giggs az év legjobbja Angliában

Ryan Giggs hosszú és sikeres pályafutása során először lett az év játékosa Angliában a profi játékosokat tömörítő szervezet (PFA) voksolása alapján.

Ryan Giggs tíz bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, négy FA-kupát és három Ligakupát is nyert a Manchester Uniteddel, de korábban még sohasem választották meg a szaktársak az év legjobbjának. Legalábbis a felnőttek között, a fiatalok versengésében kétszer győzött, 1992-ben és 1993-ban.

A mostani szavazáson a hozzá hasonlóan szintén a bajnokot erősítő Nemanja Vidicset, Rio Ferdinandot, a legutóbbi két esztendőben díjazott Cristiano Ronaldót és Edwin van der Sart, valamint a rivális Liverpool csapatkapitányt, Steven Gerrardot utasította maga mögé.

„Szerencsés vagyok, hiszen sok trófeát nyertem, de ez a díj különösen fontos a számomra, miután ezzel a társaim és az ellenfeleim ismerik el a teljesítményemet” – mondta Giggs.

Jobb későn, mint soha: Giggs a legjobb (MTI/EPA)

A legjobb – munka közben (MTI/EPA)

A 35 éves walesi balszélső azóta meghatározó játékosa Sir Alex Ferguson csapatának, amióta 1991. márciusában, 17 évesen bemutatkozott az Old Traffordon, és szerdán, az Arsenal elleni BL-elődöntőben már a 800. mérkőzését játszhatja a MU-ban.

„A menedzsernek óriási szerepe van, hogy ilyen sikeres karriert tudhatok magam mögött. Tizenhárom éves voltam, amikor először találkoztam Fergusonnal, jobban ismer engem bárki másnál. Kiváló a kapcsolatunk, sőt, egyre jobb és jobb lesz”.

A bókolás mellett az idén az Angol Szuperkupát és Ligakupát, valamint a klub-vb győztesének járó trófeát már begyűjtő, társaival együtt jelenleg bajnoki és BL-győzelemre hajtó Giggs azt is elmondta, hogy egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

„Mivel 35 éves vagyok, nyilván nincsen nagyon messze a pályafutásom vége, de amíg számítanak rám, és megúszom a sérüléseket, addig folytatom” – magyarázta az év labdarúgója.

A fiatalok között Ashley Young nyerte az év legjobbja címet. Az Aston Villa 23 esztendős támadója csapattársát, Gabriel Agbonlahort, illetve Jonny Evanst, Rafael Da Silvát (mind a kettő Manchester United), Aaron Lennont (Tottenham) és Stephen Irelandet (Manchester City) előzte meg a voksoláson.

Az év csapata a Premier League-ben:
Edwin Van der Sar (Manchester United) – Glen Johnson (Portsmouth), Rio Ferdinand (Manchester United), Nemanja Vidics (Manchester United), Patrice Evra (Manchester United – Ashley Young (Aston Villa), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United) – Nicolas Anelka (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik