Élet-Stílus

Lóvátett lovagok: ellopták a Barloworld 21 kerékpárját

Jókora meglepetés érte a Team Barloworld kerekeseit: a Livornóhoz közeli toszkánai Castagneto Carducciban edzőtáborozó csapat 21 méregdrága kerékpárját meglovasították a szállodai raktárból.

A betörést a szálloda alkalmazottai fedezték fel csütörtökön; a betörők nemes egyszerűséggel felfeszítették a raktár ajtajának lakatját. A 32 kerékpár közül 21 darab, forintban számítva több milliós biciklit, toltak el.

Bianchi-kerékpárok (teambarloworld.com)

Bianchi-kerékpárok (teambarloworld.com)

A cyclingnews.com úgy értesült, a donoraticói rendőrség már megkezdte a nyomozást, a csapat viszont nem tétlenkedhet, hisz több tagja kerékpár hiányában kénytelen mással mulatni az időt.

Claudio Corti klubigazgató elmondta, már értesítették a kerékpárgyártójukat (a Bianchit), hogy lehetőség szerint mielőbb pótolja a bringákat.

Basso szombaton tér vissza

Lóvátett lovagok: ellopták a Barloworld 21 kerékpárját 2

A közelben tartózkodik a visszatérését tervező Ivan Basso is. A doppingbotrányba keveredett, eltiltását már letöltő olasz fenomén szombaton debütál a GP Costa degli Etruschi versenyen.

A San Vincenzóból rajtoló mezőnyre 193 kilométer vár, s Basso igéri, csapattársaival együtt mindent megtesz majd azért, hogy az egynapos versenyek specialistája, a sprinter Jacopo Guarneri érjen át elsőként a donoraticói célvonalon.

„Örülök, hogy ismét az olasz szurkolók előtt versenyezhetek. Nem tagadom, kissé elérzékenyülten várom a versenyt” – árulta el a Tour de France 2005-ös másodikja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik