Élet-Stílus

NFL: playoffban a Giants

A 2006-os év utolsó napján befejeződött az amerikaifutball-liga alapszakasza. Címvédés biztosan nem lesz, de nagyon nehéz megtippelni, hogy ki játszhat majd a Super Bowl-on február 4-én.

Három hely volt még kiadó a rájátszásban az utolsó forduló előtt, és ezt a három helyett a Kansas City Chiefs, a New York Jets és a New York Giants szerezte meg.

A Giants az utóbbi hét meccséből hatot elveszített, és már a szurkolók sem nagyon bíztak abban, hogy sikerülhet bejutni a rájátszásba, de Tiki Barberék még szombaton megverték a Washington Redskins-t. A nap hőse szokás szerint a futott yardok tekintetében ligaelső Barber volt három touchdownjával. A szezon közben a visszavonulását fontolgató játékos parádés megmozdulásait egy mérkőzés erejéig még biztosan élvezhetjük.

A másik New York-i csapat, a Jets a liga legrosszabb mérlegével rendelkező Oaklandet intézte el 23-3-ra, és ezzel bebiztosította magának az egyik kiadó playoff helyet az AFC-ben. A másikra a Kansas futott be, miután pontokban gazdag mérkőzésen legyűrte a Jacksonville-t. A továbbjutásukhoz az is kellett, hogy a San Francisco óriási meglepetésre a hosszabbításban egy mezőnygóllal megverte a Denvert, amely így lemaradt a rájátszásról.

A nap szenzációját azonban nem a 49ers, hanem a Detroit okozta. A Lions ugyan nem jutott be a playoffba, de a Dallas legyőzésével komoly skalpot gyűjtött be az utolsó játéknapon. Ráadásul a rájátszásba már korábban bejutó Cowboys számára is volt tétje a találkozónak, hiszen egy győzelemmel megnyerték volna az NFC keleti csoportját.

A Detroit irányítója, Jon Kitna jó napot fogott ki, hiszen négy touchdownt érő átadása mellett 306 yardot passzolt. A másik oldalon Tony Romo is szépen teljesített (321 yard, két touchdown passz), de kétszer elvesztette a labdát, és a lehető legrosszabbkor passzolt rosszul. A Lions-ban az irányító mellett a rúgójátékos Jason Hanson villogott: négy mezőnygólt szerzett.

A rájátszás első körében a Philadelphia a Giants-el, a Dallas a Seattle-el találkozik. Az AFC-ben Indianapolis-ba utazik a Kansas, a New York Jets pedig a New Englanddel mérkőzik meg. A San Diego Chargers, a Baltimore Ravens, a Chicago Bears és a New Orleans Saints csak a második körben kapcsolódik be a playoff-ba.

NFL, alapszakasz, 17. játéknap:
New Orleans Saints-Carolina Panthers 21-31
Houston Texans-Cleveland Browns 14-6
Dallas Cowboys-Detroit Lions 31-39
Kansas City Chiefs-Jacksonville Jaguars 35-30
Tennessee Titans-New England Patriots 23-40
New York Jets-Oakland Raiders 23-3
Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers 17-23 – h.u.
Tampa Bay Buccaneers-Seattle Seahawks 7-23
Minnesota Vikings-St. Louis Rams 21-41
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons 24-17
Baltimore Ravens-Buffalo Bills 19-7
Indianapolis Colts-Miami Dolphins 27-22
San Diego Chargers-Arizona Cardinals 27-20
Denver Broncos-San Francisco 49ers 23-26
Chicago Bears-Green Bay Packers 7-26

Ajánlott videó

Olvasói sztorik