Poszt ITT

Balázs lenyomta Schmitt Pált

Bár szinte rekordnézettséget hozott az államfő péntek esti nem-lemondása az m1-nek, Sebestyén Balázs kvízműsora, A széf mégis lenyomta Schmitt Pált. Meg a Fókusz is.

Az AGB adatai alapján, az összes korcsoportot tekintve Schmitt Pál köztársasági elnökkel készített Obersovszky Péter újságíró által végrehajtott interjú 20,47 százalékos share-t hozott. Tehát az összes tévénéző több mint ötöde nézte. Ez nagyságrendileg jobb, mint a m1 átlagos pénteki nézettsége: aznap a második legnézettebb köztévés műsor az esti híradó volt, mely a nagyjából megszokott 7,6 % körüli közmédiás számokat hozta.

Az exkluzív nem-lemondást ugyan tényleg sokan nézték, két műsor mégis megelőzte a plágiumbotrányba keveredett államfő szereplését. A tévénézők többsége este 20 óráig ugyanis inkább az RTL Klub-os A széf című vetélkedőt (25,5 %), 20 óra 6 perctől pedig a szintén RTL-es Fókuszt nézték (23%).

Mivel az államfő interjúja 19.55-től 20.08-ig tartott, a kereskedelmi csatorna – vélhetően – reklámszünetében a tévénézők vagy átkapcsoltak Schmitt Pálra, vagy meglátogatták a mellékhelyiséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik